QUÈ ÉS UN DIETISTA-NUTRICIONISTA?


El i la dietista-nutricionista és un professional de la salut, amb titulació universitària (Diplomat Universitari en Nutrició Humana i Dietètica), reconegut com un expert en alimentació, nutrició i dietètica, amb capacitat per a intervenir en l’alimentació d’una persona o grup, tal i com es recull a la Llei 44/2003 de 21 de novembre de 2003 sobre Ordenació de les Professions Sanitàries. La figura del dietista, sempre d’acord amb la societat en què desenvolupa la seva labor, actua en els següents àmbits amb funcions específiques de cadascun d’ells:

  1. Clínic assistencial. Sobre l’alimentació de la persona o grup de persones sanes o malaltes (en aquest cas després del diagnòstic mèdic), tenint en compte les necessitats fisiològiques (o patològiques si s’escau), preferències personals, socioeconòmiques, religioses i culturals.
  2. Salut pública Des d’entitats diverses, desenvolupant i participant en programes de polítiques alimentàries, de prevenció i salut en general, i d’educació alimentària, dins el marc de la salut pública i la nutrició comunitària.
  3. Restauració col·lectiva. Participa en la gestió i en l’organització, i vetlla per la qualitat i la salubritat dels aliments durant tot el procés de producció. Forma el personal del servei d’alimentació en matèria de seguretat alimentària, planifica menús i valora l’equilibri nutricional de l’oferta alimentària.
  4. Indústria. Assessor en la innovació de nous productes i en el màrqueting social relacionat amb l’ alimentació.
  5. Docència. Formador en centres públics i privats en els quals s’imparteixen coneixements sobre alimentació, nutrició i salut.
  6. Investigació. Capacitat per a integrar-se en un equip multidisciplinari d’investigació i desenvolupament. Potencia la investigació en l’ àrea de l’alimentació, la nutrició i la salut.


FaLang translation system by Faboba