9º Dia Nacional de la Nutrició>> Pitiüses

dnn09 ibizaMenjadors escolars, plats exemplars

EIVISSA – R. SÁNCHEZ

La nutricionista Paquita Torres, vocal del Col·legi Balear a Eivissa, va destacar que en els darrers anys els menjadors escolars s’han convertit en un focus d’atenció dins dels programes de salut << perquè cada vegada són més els nens que els utilitzen>>. En concret, durant el curs 2006/07 van ser 1’5 milions d’estudiants espanyols els que van fer ús d’aquest servei.

Torres va destacar que aquests centres són utilitzats << per una població molt vulnerable, amb edats a partir de quatre anys>> i va senyalar a més a més que ofereixen l’àpat del dinar que és el més important perquè aporta almenys el 35% de l’energia a consumir durant la jornada.

<< Tenim que exigir que els menjadors exerceixin també una funció educativa i nutricional >>, va senyalar la dietista abans d’afegir que en aquests serveis és d’especial importància l’oferta de menús adequats en els que el primer plat estigui elaborat amb farinacis ( patates, arròs, pasta, llegums i verdures),en el segon es deuen incloure ous, carn magra o peix i, sempre, han d’anar acompanyats amb guarnicions vegetals i fruita de postres.

A més a més, els nutricionistes aconsellen als responsables del catering escolar alternar els menús al llarg de la setmana, de manera que els possibles integrants del primer plat vaguin variant i en el segon es consumeixi dos dies ou i dos dies peix. A més recomanen que ambos plats incloguin hortalisses i verdures com a base o com acompanyament. << Sabem que les verdures són els aliments més refusats per els nens, però no per això són negociables .S’ha de potenciar el seu consum diari amb menús vistosos i suculents>>, va assegurar Paquita Torres. << Els hàbits alimentaris que inculquem als nens durant aquesta etapa els mantindran durant la resta de la seva vida>>, va senyalar l’experta.

Per la seva part, Manuel Moñino, president del Col·legi Balear de Nutricionistes, va voler recordar que els menjadors escolars han de ser un exemple d’alimentació saludable: << el catering té una responsabilitat importantíssima. Ha de ser una opció exemplar pels nens>>.

Alternar aliments

S’aconsella als menjadors escolars incloure en els seus primers plats un dia arròs, un altre patates, un altre llegums, un altre pasta...en els segons ha d’haver- hi dos dies per setmana peix i uns altres dos ous.

http://club.diariodeibiza.es/hoy.jsp?pFechaPag=2009-06-02


Attachments:
Download this file (7Documento(8).jpg)Descargar fichero[ ]1994 kB
Download this file (82009-06-03_IMG_2009-06-03_202543_jibz020lo001.jpg)Descargar fichero[ ]62 kB
FaLang translation system by Faboba
We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.