Els greixos dins la dieta mediterrània

codnib

Per donar a conèixer el paper dels greixos dins la dieta mediterrània, mostrar els efectes saludables dels greixos monoinsaturats i poliinsaturats i, així, incloure a les nostres dietes quotidianes aliments de les nostres Illes per substituir-los per altres, va tenir lloc aquest passat divendres al museu Es Baluard de Palma , la jornada formativa “Els olis i els greixos a la dieta mediterrània. Mites i realitats”.

 

El Col.legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes participar en la Taula "Els àcids grassos en la Dieta Mediterrània" amb les ponències:* "Les Illes Balears un referent de la Dieta Mediterrània", a càrrec de la Dietista-Nutricionista Maria Lara Prohens.

* "Els àcids grassos saludables dels aliments de les Illes Balears: una contribució cabdal a la Dieta Mediterrània" a càrrec de la Dietista-Nutricionista Maria Colomer Valiente

La jornada va ser impulsada des de les conselleries de Salut i Consum, i d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, i van comptar amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, la fundació Dieta Mediterrània i els col·legis oficials de metges, veterinaris, dietistes i nutricionistes, i farmacèutics.

La presentació va estar a càrrec de la directora general d’Agricultura, Maria José Suasi, i de la directora general de Salut Pública, Margalida Buades.

Les conferències, dirigides als professionals de la salut i l’alimentació, metges, dietistes i farmacèutics, van assolir quatre objectius principals, com desmitificar la imatge tradicional dels greixos com a nutrients “dolents”; mostrar el paper cabdal que aquests greixos, en les quantitats i qualitats adequades, tenen per a la salut humana; mostrar la diversitat d’aliments de què disposam a les Illes amb greixos saludables, i remarcar la dieta mediterrània com un estil de vida amb pautes alimentàries i socials saludables.

Entre els conferenciants que van participar hi havia Maria Colomer, nutricionista i dietista; Miquel Fiol, director de la Unitat Coronària i Postoperats de Cirurgia Cardíaca de Son Dureta, i Marta Castells, doctora en Farmàcia.

Els consellers d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, i Salut i Consum, Vicenç Tomàs, van clausurar l’acte.

Entre els assistents hi havien Manuel Moñino, president del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes; Ramon Garcia, president del Col·legi Oficial de Veterinaris; Joan Gual, president del Col·legi Oficial de Metges, i Antoni Real, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics.


FaLang translation system by Faboba