El Senat insta reorganitzar SNS sumant a més professions sanitàries

La Comissió de Sanitat del Senat aprovarà avui les recomanacions de la Ponència de Recursos Humans de la Cambra Alta, un text que signen l'uníson tots els grups de l'arc parlamentari. Entre altres coses, el document insta a Sanitat a reorganitzar el SNS amb la incorporació més activa al sistema de més professions sanitàries, entre altres la de dietista-nutricionista
El passat 30 de març de 2009, el president de l'Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes, D. Giuseppe Russolillo va exposar al Senat el pla de Incorporació del Dietista-Nutricionista al Sistema Nacional de Salut. (Text complet adjunt).
El Senat té clar que la reorganització del Sistema Nacional de Salut implica que "els equips multidisciplinaris han d'anar gradualment incorporant a altres professionals sanitaris en atenció primària i en especialitzada".
En el fons, el text ve a ser una confirmació de la necessitat que té el SNS de desenvolupar la Llei d'Ordenació de les Professions Sanitàries.
Els grups polítics amb representació a la Cambra Alta coincideixen també que "la modernització" del sistema implica "la intervenció de les autoritats sanitàries" per a la prestació de serveis propis dels dietistes-nutricionistes.
La Ponència de Recursos Humans en el SNS nascuda al Senat ha estat un èxit que ha aconseguit el parabién de tots els grups polítics amb representació a la Cambra Alta. Les seves conclusions són opinables i potser alguna sigui més que qüestionable, però calia que els polítics espanyols es prenguessin seriosament alguna vegada la planificació de personal sanitari, una tasca fora de l'agenda del Ministeri de Sanitat. No tenir encara en marxa el registre de facultatius i reduir la gestió a la presentació d'actualitzacions del mapa de necessitats no és afany suficient.


FaLang translation system by Faboba