9º Dia Nacional de la Nutrició>> Pitiüses

dnn09 ibizaMenjadors escolars, plats exemplars

EIVISSA – R. SÁNCHEZ

La nutricionista Paquita Torres, vocal del Col·legi Balear a Eivissa, va destacar que en els darrers anys els menjadors escolars s’han convertit en un focus d’atenció dins dels programes de salut << perquè cada vegada són més els nens que els utilitzen>>. En concret, durant el curs 2006/07 van ser 1’5 milions d’estudiants espanyols els que van fer ús d’aquest servei.

Torres va destacar que aquests centres són utilitzats << per una població molt vulnerable, amb edats a partir de quatre anys>> i va senyalar a més a més que ofereixen l’àpat del dinar que és el més important perquè aporta almenys el 35% de l’energia a consumir durant la jornada.

<< Tenim que exigir que els menjadors exerceixin també una funció educativa i nutricional >>, va senyalar la dietista abans d’afegir que en aquests serveis és d’especial importància l’oferta de menús adequats en els que el primer plat estigui elaborat amb farinacis ( patates, arròs, pasta, llegums i verdures),en el segon es deuen incloure ous, carn magra o peix i, sempre, han d’anar acompanyats amb guarnicions vegetals i fruita de postres.

A més a més, els nutricionistes aconsellen als responsables del catering escolar alternar els menús al llarg de la setmana, de manera que els possibles integrants del primer plat vaguin variant i en el segon es consumeixi dos dies ou i dos dies peix. A més recomanen que ambos plats incloguin hortalisses i verdures com a base o com acompanyament. << Sabem que les verdures són els aliments més refusats per els nens, però no per això són negociables .S’ha de potenciar el seu consum diari amb menús vistosos i suculents>>, va assegurar Paquita Torres. << Els hàbits alimentaris que inculquem als nens durant aquesta etapa els mantindran durant la resta de la seva vida>>, va senyalar l’experta.

Per la seva part, Manuel Moñino, president del Col·legi Balear de Nutricionistes, va voler recordar que els menjadors escolars han de ser un exemple d’alimentació saludable: << el catering té una responsabilitat importantíssima. Ha de ser una opció exemplar pels nens>>.

Alternar aliments

S’aconsella als menjadors escolars incloure en els seus primers plats un dia arròs, un altre patates, un altre llegums, un altre pasta...en els segons ha d’haver- hi dos dies per setmana peix i uns altres dos ous.

http://club.diariodeibiza.es/hoy.jsp?pFechaPag=2009-06-02


Attachments:
Download this file (7Documento(8).jpg)Descargar fichero[ ]1994 kB
Download this file (82009-06-03_IMG_2009-06-03_202543_jibz020lo001.jpg)Descargar fichero[ ]62 kB
FaLang translation system by Faboba