CODNIB assessora al Departament de Protecció de la Salut en matèries d’Alimentació, Nutrició i Dietètica amb l’objectiu de promocionar una alimentació saludable, especialment per la prevenció de l’obesitat infantil i juvenil i la potenciació de programes per facilitar a la població l’accés a aliments i menjars segurs i amb un perfil nutricional saludable.
Les accions que es portaran a terme per la consecució d’objectius seran, entre d’altres:
Col·laborar en el coneixement de la situació actual en relació amb la qualitat nutricional dels menús que es serveixen a diferents segments poblacionals, així com en les anàlisis de la demanda en matèria d’al·legacions nutricionals, saludables i de reducció del risc de les empreses de la cadena alimentària.
Informar als professionals en l’elaboració i distribució dels aliments, facilitant coneixements , eines i habilitats per millorar el perfil nutricional.
Assessorar en l’establiment d’estàndards i en la confecció d’eines encaminades a la valoració i avaluació de menús, especialment per a col·lectivitats.
Col·laborar en la determinació de les eines, indicadors i accions que puguin facilitar l’aplicació del HANCP ( Hazard Analisis and Nutricional Control Points) en el marc del projecte Food Pro-Fit, en qualitat de soci col·laborador en les diferents fases del mateix.
2009-03-29 A més a més, CODNIB ha format part dels següents grups de treball:
“FOCUS GROUP”: L’OBESITAT EN L’ENTORN ESCOLAR
El col·legi va participar en la taula de treball que analitza en les Illes Balears l’obesitat en l’entorn escolar, junt amb la Conselleria de Salut i Consum, Conselleria d’Educació, Patronal empresarial, Empreses de serveis, Representants de Pares i Mares d’alumnes, on es van exposar els següents temes:
- Regulació del valor nutricional del menús en menjadors escolars i en escoles de 0- 3 anys.
- Educació alimentària continuada a pares i alumnes.
- També es va demanar des de CODNIB la regulació de l’alimentació preescolar de 0 a 3 anys.
GRUP NOMINAL DE SALUT PÚBLICA
- Participació en el projecte de reestructuració de SP de les Illes Balears, i en el marc d’un nou departament que es preveu crear per abordar temes de Seguretat Alimentària i Nutrició.
- CODNIB aporta que la Seguretat Alimentària ha evolucionat de tal manera que no sols deu assegurar-se l’absència de toxiinfeccions alimentàries sinó que s’ha de promocionar la protecció de la salut, de manera que s’asseguri i faciliti l’exposició dels consumidors d’aliments de perfil nutricional saludables, promotors de salut, especialment en grups vulnerables: escolars, majors, dependents, ciutadans amb pocs recursos econòmics i culturals i grup d’immigrants.