Conselleria de Salut i Consum

firma salutCODNIB assessora al Departament de Protecció de la Salut en matèries d’Alimentació, Nutrició i Dietètica amb l’objectiu de promocionar una alimentació saludable, especialment per la prevenció de l’obesitat infantil i juvenil i la potenciació de programes per facilitar a la població l’accés a aliments i menjars segurs i amb un perfil nutricional saludable.

Les accions que es portaran a terme per la consecució d’objectius seran, entre d’altres:

Col·laborar en el coneixement de la situació actual en relació amb la qualitat nutricional dels menús que es serveixen a diferents segments poblacionals, així com en les anàlisis de la demanda en matèria d’al·legacions nutricionals, saludables i de reducció del risc de les empreses de la cadena alimentària.

Informar als professionals en l’elaboració i distribució dels aliments, facilitant coneixements , eines i habilitats per millorar el perfil nutricional.

Assessorar en l’establiment d’estàndards i en la confecció d’eines encaminades a la valoració i avaluació de menús, especialment per a col·lectivitats.

logo fpfCol·laborar en la determinació de les eines, indicadors i accions que puguin facilitar l’aplicació del HANCP ( Hazard Analisis and Nutricional Control Points) en el marc del projecte Food Pro-Fit, en qualitat de soci col·laborador en les diferents fases del mateix.


2009-03-29 A més a més, CODNIB ha format part dels següents grups de treball:

“FOCUS GROUP”: L’OBESITAT EN L’ENTORN ESCOLAR

El col·legi va participar en la taula de treball que analitza en les Illes Balears l’obesitat en l’entorn escolar, junt amb la Conselleria de Salut i Consum, Conselleria d’Educació, Patronal empresarial, Empreses de serveis, Representants de Pares i Mares d’alumnes, on es van exposar els següents temes:

  • Regulació del valor nutricional del menús en menjadors escolars i en escoles de 0- 3 anys.
  • Educació alimentària continuada a pares i alumnes.
  • També es va demanar des de CODNIB la regulació de l’alimentació preescolar de 0 a 3 anys.

GRUP NOMINAL DE SALUT PÚBLICA

  • Participació en el projecte de reestructuració de SP de les Illes Balears, i en el marc d’un nou departament que es preveu crear per abordar temes de Seguretat Alimentària i Nutrició.
  • CODNIB aporta que la Seguretat Alimentària ha evolucionat de tal manera que no sols deu assegurar-se l’absència de toxiinfeccions alimentàries sinó que s’ha de promocionar la protecció de la salut, de manera que s’asseguri i  faciliti l’exposició dels consumidors d’aliments de perfil nutricional saludables, promotors de salut, especialment en grups vulnerables: escolars, majors, dependents, ciutadans amb pocs recursos econòmics i culturals i grup d’immigrants.


FaLang translation system by Faboba
We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.