Calendario de eventos

III Jornades de Recerca - Hospital de Manacor
Thursday, 13. September 2018, 09:00am - 06:00pm
by Administrator
Contact ENTRADA GRATUITA - INSCRIPCIÓN EN LA ENTRADA DEL SALÓN DE ACTOS

III man

ENTRADA GRATUITA - INSCRIPCIÓN EN LA ENTRADA DEL SALÓN DE ACTOS

 PROGRAMA

- 09:00h. INAUGURACIÓ:- 09:00h. INAUGURACIÓ:A càrrec de Patricia Gómez Picard, Consellera de Salut del Govern de les Illes Balears, de Juli Fuster Culebras, director general del Servei de Salut de les Illes Balears i de Catalina Vadell Nadal, directora gerent de l’Hospital de Manacor.-

09:15h. CONFERÈNCIA INAUGURAL:“Roles enfermeros emergentes en infecciones nosocomiales y uso prudente de antibióticos”, a càrrec d’Enrique Castro Sánchez, referent de recerca de l’Imperial College i assessor de l’Organització Mundial de la Salut en multiresistènciaantibiòtica.-

10:30h. TAULA REDONA:“Investigació en salut: paper de les institucions”.Moderador: Miguel A. Rodríguez Calero, coordinador d’investigació en cures del Servei de Salut de les Illes Balears.Participants:- Juli Fuster Culebras, director general del Servei de Salut de les Illes Balears.- Antoni Bennàssar Arbós, vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears.- Rosa María Hernández Serra, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears.- 11:30h. Pausa (cafè):Sala de reunions de la planta segona de l’edifici annex-

12:00h. BLOC COMUNICACIONS 1.Moderadora: Rosa Molina Ramos, cap del Servei de Psiquiatria

12:00h. - “Evaluación y pronóstico del síndrome de Takotsubo en función del sexo”, a càrrec d’Alberto Pérez Castellanos, metge del Servei de Cardiologia.

12:00h. - “Evaluación y pronóstico del síndrome de Takotsubo en función del sexo”, a càrrec d’Alberto Pérez Castellanos, metge del Servei de Cardiologia.

12:15h - “Programa de auditoría clínica para determinar el cumplimiento de prácticas enfermeras relacionadas con el catéter periférico”, a càrrec de Gaizka Parra García, infermer de l’Hospital Sant Joan de Déu.

12:30h. - “Evaluación del proyecto de limpieza con lejía de los desagües de duchas y lavabos del Hospital de Manacor”, a càrrec de Julia Troya Casero, infermera i supervisora de la Unitat d’Esterilització.

12:30h. - “Evaluación del proyecto de limpieza con lejía de los desagües de duchas y lavabos del Hospital de Manacor”, a càrrec de Julia Troya Casero, infermera i supervisora de la Unitat d’Esterilització.

12:45h.- “Infección asociada a catéter venoso periférico en el Hospital de Manacor: resultados preliminares”, a càrrec Araceli Prieto Alomar, infermera de pràctica avançada d’hospitalització de la Unitat d’Hospitalització 2B.

13:00h.- “Estudi de prevalença de pacients amb necessitat pal·liativa” a càrrec de Joana M. Julià Móra, infermera del Servei de Cures Pal·liatives.

13:15h.- “Mapeo de variabilidad de las prácticas enfermeras en el entorno de hemodiálisis”, a càrrec de Gregorio Bolaños Herrezuelo, infermer de la Unitat d’Hemodiàlisi.

13:30h.- “Implantació del model de gestió clínica CESAR (centrada en l’eficiència i sostenibilitat de l’atenció i recursos sanitaris), a càrrec de Francesca Rosa Rosal Obrador, directora infermera de l’Hospital de Manacor.

13:45h.- Torn de preguntes.-

14:00h. Pausa (dinar):Sala de reunions de la planta segona de l’edifici annex.

- 15:30. BLOC COMUNICACIONS 2.-

15:30. BLOC COMUNICACIONS 2.Moderadora: Araceli Prieto Alomar, infermera de pràctica avançada d’hospitalització de la Unitat d’Hospitalització 2B.

15:35h.- ““Leishmaniasis en el área de Manacor”, a càrrec de Joan Garcías Ladaria, metge del Servei de Dermatologia.

15:42h.- “Proyecto Gema-Data – Registro de pacientes con asma grave no controlada”, a càrrec d’Amparo Romero Plaza, cap del Servei de Pneumologia.

15:49h.- “Estudio «¿Qué es la dieta mediterránea para los profesionales de enfermería?»”, a càrrec d’Ismael Fernández Fernández, infermer del Servei de Diàlisi.

15:49h.- “Estudio «¿Qué es la dieta mediterránea para los profesionales de enfermería?»”, a càrrec d’Ismael Fernández Fernández, infermer del Servei de Diàlisi.

15:56h.- “Estudio de satisfacción con el tratamiento de paliperidona inyectable de larga duración (ILD)”, a càrrec d’Alba Félez Viñas, metgessa del Servei de Psiquiatria.16:05h- “Implantació d’una consulta d’adherència d’infermeria en una unitat d’atenció farmacèutica a pacients externs”, a càrrec de M. Antonia Maestre Fullana, metgessa del Servei de Farmàcia.

16:12h.- “El símil «finger in balloon» en la canalización de la vía venosa ecoguiada”, a càrrec de Juan José Martínez Moreno, infermer de la Unitat d’Hospitalització 3A.

16:19h. Torn de preguntes

- 16:30. MESA REDONDA:- 16:30. MESA REDONDA:“Transferència del coneixement: integració de l’evidència, professionals i usuaris”.Moderador: Bernardo García de la Villa Redondo, cap del Servei de Cardiologia.Participants:- Perfecto Acosta Sepúlveda, president de l’associació Aprop.- Enrique Castro Sánchez, referent de recerca de l’Imperial College.- Juan Pablo Leiva Santos, metge especialista en cures pal·liatives de l’Hospital de Manacor.- Rosa María Alberdi Castell, degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears.-

18:30. CLAUSURA:A càrrec de Juan Bennàser Raimondi i Francesca Rosa Rosal Obrador, director mèdic i directora infermera de l’Hospital de Manacor, respectivament.

Location Salón de actos del Hospital de Mancor
FaLang translation system by Faboba